Na 32. redni seji je Državni zbor Republike Slovenije s 70 glasovi (od 71 navzočih) potrdil Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem. S tem dejanjem je prižgana zelena luč za konstituiranje organov nove Fakultete za grajeno okolje (skrajšano: UP FGO) in Univerzitetne knjižnice (UP UK). UP Visoka šola za zdravstvo Izola je postala Fakulteta za vede o zdravju (UP FVZ), UP Primorski inštitut za naravoslovne in tehnične vede pa je preimenovan v Inštitut Andreja Marušiča (UP IAM).

Univerza na Primorskem je na resorno Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo že v letu 2008 poslala predlog sprememb Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem.

Po današnji potrditvi, na dan rektorja Univerze na Primorskem, šteje UP 11 članic, od tega 7 fakultet, dva raziskovalna inštituta, Študentske domove ter Univerzitetno knjižnico, in eno pridruženo članico Visoko šolo za dizajn iz Ljubljane. Kmalu pa se nadejamo tudi ustanovitve nove, osme fakultete: UP Fakultete za ergonomske in kineziološke študije (UP FENIKS).

Vir: UP, 19. 10. 2011

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)