9. maja 2011 ob 19. uri je bila v Klubu Cankarjevega doma zaključna prireditev že drugega Zaposlitvenega izziva zapored. Na prireditvi je minister za delo dr. Ivan Svetlik podelil priznanja vsem udeležencem ter predstavil finaliste in zmagovalce tokratnega Zaposlitvenega izziva, ki je potekal v sodelovanju s podjetjem Vivo, d. o. o.

Projekt Zaposlitveni izziv je novost v slovenskem prostoru in je namenjen spodbujanju zaposlovanja brezposelnih oseb in drugih iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih, ki so bili izbrani v okviru medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit.

Zavod RS za zaposlovanje je med osebami, prijavljenimi pri Zavodu, izbral kandidate, ki so se glede na ustrezno izobrazbo in izkušnje želeli udeležiti praktičnega preizkusa, ki ga je zasnovalo podjetje Vivo. Vsi izbrani kandidati, sodelujoči v drugem Zaposlitvenem izzivu, so bili finalisti. Zmagovalec drugega Zaposlitvenega izziva je postal Ljubo Bogdanić, ki je na praktičnem preizkusu po oceni strokovne komisije dosegel najvišje število točk. Komisija je ocenjevala kandidate po vnaprej opredeljenih strokovnih merilih. Priložnost, ki jo podjetje ponuja zmagovalcu, je zaposlitev pri Vivu za najmanj eno leto.

Več informacij: ZRSZ in MDDSZ, 9. 5. 2011

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)