Državna sekretarka Damjana Pečnik se je, dne 26. 5. 2017, v Mariboru udeležila 1. nacionalnega strokovnega posveta Šola in muzeji, ki je bil namenjen teoriji in praksi muzejske pedagogike.

Tako muzealci kot učitelji so toplo pozdravili pobudo zasebnega izobraževalnega zavoda EDUCA za strokovni posvet, ki bo imel ambicijo so-ustvarjati strokovne sinergije med pedagoškim kadrom v šolah in vrtcih na eni in muzejskimi pedagogi iz muzejev in galerij na drugi strani. Zavod EDUCA je današnji dogodek izpeljal ob sodelovanju s Skupnostjo muzejev Slovenije in Zavodom RS za šolstvo. Odziv je bil odličen, še posebej med muzealci, saj je skrbna pedagoška priprava otrok v vrtcu oziroma v šoli na obisk muzeja v sodobni muzejski pedagogiki ključ do uspešnega sodelovanja med vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in muzeji.

Državna sekretarka je izrazila pričakovanje, da bi se pozitivna praksa tega posveta nadaljevala tudi v prihodnje, vsaj bienalno, saj je izobraževanje in ozaveščanje otrok in mladine na področju kulturne dediščine tudi eno pomembnejših priporočil Evropskega leta kulturne dediščine, ki ga bomo obeležili prihodnje leto.

Vir: MK, 26. 5. 2017

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)