Vlada je sprejela nov Letni program športa v RS za leto 2017, s katerim je zagotovila dodatna dva milijona evrov sredstva iz integralnega proračuna za šport.

V letu 2017 bo tako za programe športa skupno zagotovljenih 18.177.482 EUR in sicer: 17.377.482 EUR za programske in razvojne naloge in 800.000 EUR za športno infrastrukturo. Dodatna sredstva bodo šla za priprave in nastope reprezentanc otrok in mladine ter članskih reprezentanc, za celoletni športno rekreativni program, za promocijske športne programe javnega zavoda Planica, za priprave in nastope reprezentanc na več panožnih tekmovanjih ter za tekmovanja pod okriljem FIS.

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič je po seji Vade RS s predsednikom vlade dr. Mirom Cerarjem predstavila letošnji letni program športa. Med drugim je izpostavila, da od dobrih 18 milijonov evrov, kolikor znaša, 5,6 milijonov evrov prihaja iz evropskih virov. Z njimi MIZŠ močno podpira vsebinsko in programsko področje otrok in mladih ter izpostavila program Zdrav življenjski slog. Vanj je vključenih preko 187 strokovnjakov, učencem pa program omogoča dve dodatni brezplačni uri športne dejavnosti na teden. 47 strokovnjakom bomo s pomočjo evropskih sredstev omogočili, da se vključijo v trenersko nadaljnjo kariero, bodisi da so to vrhunski športniki ali pa takšni, ki želijo ohraniti ali šele vzpostaviti dvojno kariero, je napovedala. “Prvič pa bomo iz evropskih virov spodbudili razvoj zdravega življenjskega sloga v poklicnih srednjih šolah ter v univerzitetnem delu. Tako bomo kar nekaj strokovnjakov umestili v programe, ki bodo spodbujali zdrav življenjski slog tudi na tem nivoju,” je na novinarski konferenci po seji vlade dejala ministrica dr. Maja Makovec Brenčič.

Vir: MIZŠ, 26. 1. 2017

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)