Učna gradiva so pomemben del izobraževalnega sistema. Moderne tehnologije pa pripomorejo, da so gradiva hitro in enostavno dostopna. Ministrstvo za šolstvo in šport je na svojih spletnih straneh objavilo seznam vseh e-gradiv, povezave pa so dostopne tudi na portalu SIO – Slovensko izobraževalno omrežje, kjer je na voljo tudi Tabela po predmetih in razredih na strani. Vir: SIO, 7. 12. 2010

V Bruslju je konec novembra potekala konferenca Media & Learning 2010, ki je bila namenjena strokovnim delavcem, ki ustvarjajo nacionalno politiko izobraževanja, učiteljem, mentorjem in vsem, ki se ukvarjajo z izobraževanjem. Glavni namen konference je bil opredelitev politike in pobud za uporabo digitalnih medijev na vseh ravneh izobraževanja ter prikaz najboljših primerov dobre prakse uporabe medijev na področju izobraževanja. Niz predavanj na konferenci je poudarjal razvoj otrokove individualnosti, zdrave kritičnosti in vzgojo za demokracijo in solidarnost tako v službi kot doma. (objava tudi na portalu SIO)

V Parizu pa je v začetku decembra potekala delavnica o IKT kompetencah učiteljev: Developing the Knowledge Deepening Strand. Na njej so se zbrali mednarodni strokovnjaki na področju IKT v izobraževanju, da bi razvili predmetnike in merila uspešnosti za UNESCOv projekt ICT-Competency Framework for Teachers.

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)