V izobraževanju se soočamo s pomembnimi kulturnimi in družbenimi spremembami. Spremenili so se učenci, njihovo videnje sveta ter način učenja, ustvarjanja in souporabe znanj. Spremenila so se delovne naloge in kompetence, ki spodbujajo rast.

Izobraževanje ima danes izredno priložnost, da izkoristi velik potencial najnovejše tehnologije, ki je že našla pot v učilnice. Uporabo tehnologije v učilnicah pa je treba premišljeno načrtovati, razumeti in ovrednotiti, saj mora ustrezno podpirati izobraževalce in učenje.

V šolah in izobraževalnih sistemih po svetu prevladuje težnja k izboljšanju učnih izidov. Predpogoj za to je dojetje resnice, da se je najpomembnejša sprememba že zgodila.

Na Microsoftu so po več desetih letih sodobnih raziskav zbrali dokaze in spoznanja o tem, kako učinkovito preoblikovati izobraževanje. Pripravili so priročnik “Transforming education” (en, .pdf), v katerem so zbrali najboljše prakse iz izkušenj več držav po vsem svetu. Priročnik je praktični vir informacij za vodstvene in strokovne delavce v izobraževanju. Vsako poglavje obravnava posamezen vidik, pomemben za celovito preoblikovanja, in načine krmarjenja skozi spremembe, ki vplivajo na sisteme, šole in učilnice. Priročnik je prosto dostopen na spletu.

(Skupno 50 obiskov, 1 današnjih obiskov)