EACEA (Izvršna agencija za kulturo, izobraževanje in avdiovizualno politiko) je objavila rezultate razpisa Erasmus Mundus II za leto 2013 in sicer za razpisani akciji 2 – strukturirana partnerstva za študentkse in predavateljske izmenjave z ne EU državami in 3 – projekti za promocijo evropskega visokošolskega prostora. Slovenske univerze so bile na razpisu uspešnejše kod kadarkoli in sicer:

  • Univerza v Ljubljani je tokrat že drugič uspešno pripravila koordinatorsko prijavo za partnerstvo s Srednje Azijskimi državami Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan, Uzbekistan in Turkmenistan (LOT 9) pod imenom Euro-AsianCEA (Euro-Asian Cooperation for Excellence and Advancement).
  • V okviru LOTA 5, ki vključuje izmenjave z naslednjimi državami Gruzija, Armenija, Azerbajdžan, Ukrajina, Moldova in Belorusija, je Univerza v Novi Gorici članica partnerstva »INFINITY INternational Fellowship IN transdisciplinarITY«.
  • V okviru LOTA 7 sta bili odobreni (ponovno tokrat že petič) partnerstvi »Basileus V« z Univerzo v Ljubljani in »JoinEU-See > PENTA« z Univerzo v Mariboru. Gre za izmenjave z naslednjimi državami: Albanijo, Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Kosovom*, Črno goro in Srbijo.
  • Univerza v Ljubljani je partnerica tudi v naslednjih partnerstvih »Training of Individuals through Mobility to EU from Uzbek Republic« (LOT 10), ki vključuje izmenjave z Uzbekistanom, »EMINTE Erasmus Mundus India To Europe« (LOT 13) za izmenjvave z Indijo in v okviru LOTA 14 – partnerstvo »EMA2 LOT 14 SUD – UE« za izmenjave z naslednjimi državami: Bolivijo, Perujem, Ekvadorjem, Paragvajem, Argentino, Brazilijo, Čilem, Kolumbijo, Kostariko, Kubo, Mehiko, Panamo, Urugvajem in Venezuelo.
  • Univerza v Mariboru pa je partnerica v naslednjem projektu »EUPHRATES -EU Promotion of Health through Research, Applied Technology, Education and Science in India« v okviru lota 13 za izmenjave z Indijo.

Rezultati razpisa so na voljo na spletni strani EACEA. Čestitamo vsem trem univerzam!

Vir: CMEPIUS, 17. 7. 2013

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)