Odločitev Evropske komisije (EK), da izobraževanja odraslih iz Generalni direktorat (GD) za izobraževanje in kulturo (The Directorate General for Education and Culture – DG EAC) prestavi v GD za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje (The Directorate General for Employment, Social Affairs and Equal Opportunities – DG EMPL), ne sme ogroziti zavezanosti Komisije k vseživljenjskemu učenju, zahteva Evropsko združenje za izobraževanje odraslih (European Association for the Education of Adults – EAEA).

»Izobraževanje odraslih je vsekakor odličen način za pridobivanje novih znanj in spretnosti ali nadgradnjo znanj na delovnem mestu«, pravi Gina Ebner, generalni sekretar EAEA, »vendar pa pomeni več kot orodje za trg dela. Zajema osebni razvoj, učenje za starejše, učenje za aktivno državljanstvo, kulturno in umetniško izražanje in še veliko več.«

Združenje EAEA je nad potezo zaskrbljeno in poziva komisarko za zaposlovanje, Marianne Thyssen, da zagotovi ohranitev širše vloge izobraževanja odraslih znotraj DG EMPL.

Vabimo vas, da prebere celotno novico, ki objavljena na spletni strani EAEA (EAEA Media release: Adult education is more than just a tool for the labour market).

 

VIR: ACS, 19.9.2014

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)