EAEA je izdala nov dokument (EAEA Policy Paper: Learning and Skills for Adults in Europe), ki vsebuje priporočila za učenje in spretnosti odraslih v Evropi, kjer želi izpostaviti pomen izobraževanja odraslih oblikovalcem politike in predstaviti priporočila za nekatera ključna področja. V nadaljevanju izpostavlja različne cilje in strategije, ki so rezultat evropskih in mednarodnih ustanov (OECD, UNESCO, Evropska komisija). Z uresničevanjem teh strategij se lahko prispeva h konkurenčnosti, socialni vključenosti, aktivnemu državljanstvu in demokraciji, kot tudi osebnemu razvoju in zdravju posameznika.

EAEA v priporočilih poudarja, da je posebno pozornost potrebno nameniti učečim se, ki so težje dosegljivi, vrednotenju neformalnih spretnosti ter uresničevanju politike učenja odraslih.

V dokumentu je kot primer dobre prakse predstavljen naš projekt Teden vseživljenjskega učenja, kot najvidnejša promocija v Sloveniji na področju vseživljenjskega učenja, s katerim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

Vir: ACS, 14. 12. 2016

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)