EduKorp je specializirani korpus pedagoških besedil, ki je nastal kot del raziskovalnega projekta Terminološki slovar vzgoje in izobraževanja v okviru ciljnega raziskovalnega programa Konkurenčnost Slovenije 2006-2013, ki ga je izvedla projektna skupina Pedagoške Fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju s podjetjem AMEBIS programska oprema d.o.o. Kamnik.

Gradivo za korpus in slovar sestavljajo relevantna slovenska besedila – konstitutivna besedila s področja vzgoje in izobraževanja: šolska zakonodaja, reprezentativne revije (Sodobna pedagogika, Vzgoja in izobraževanje, Pedagoška obzorja, Didakta, Šolsko polje, Vzgoja, Pedagoško vodenje itd.) in reprezentativne monografije. Korpus je obdelan do stopnje lematizacije in pripisa oblikoslovnih oznak ter na voljo s konkordančnikom, ki omogoča vse vrste poizvedovanj, ki so na voljo v konkordancniku za referencni korpus FidaPLUS .

Korpus pedagoških besedil EduKorp je javno in brezplačno dostopen na internetu za raziskovalne potrebe preko spletne strani http://edukorp.amebis.si/.

Terminološki slovar vzgoje in izobraževanja pa lahko najdete na spletni strani http://pedagoski.slovarji.si/.

(Skupno 170 obiskov, 1 današnjih obiskov)