eEksperimenti je platforma za moderno poučevanje naravoslovja in tehnike z uporabo fleksibilnega merilnega sistema z odprtokodnim programjem. Osnovana je na uporabi računalniško-merilne kartice Red Pitaya, ki omogoča generiranje in zajem napetostnih signalov. Namenjena je uporabi v osnovnih in srednjih šolah, saj so eksperimenti zasnovani tako, da si lahko uporabnik sam izbere zahtevnost izvajanja.

Vir in podrobnosti o projektu najdete na spletni strani projekta eEksperimenti.si ter v zgibanki projekta eEksperimenti (.pdf).

V oktobru oz. novembru 2015 bo organizirana delavnica eEksperimenti za učitelje. Na njej se boste lahko seznanili s platformo eEksperimenti in tudi sami preskusili eksperimente in druge funkcionalnosti platforme. Interes za udeležbo lahko izrazite prek www.1ka.si/a/73253. Vabljeni!

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2013-2015.

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)