V četrtek, 18. novembra 2010, bo, z začetkom ob 9. uri, v prostorih Hotela M v Ljubljani, potekal seminar »En planet, nešteto znanj«. Dogodek v okviru Tedna globalnega učenja organizirata SLOGA, platforma NVO za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, in Društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti Humanitas.

Naslov seminarja »En planet, nešteto znanj« želi poudariti raznolikost pristopov in vsebin globalnega učenja, ki pa stremijo k enemu in istemu cilju – pravičnejšemu svetu. Namen seminarja je seznaniti udeležence z vsebino, metodami in obstoječim materialom globalnega učenja ter jih spodbuditi k njihovi uporabi v svojem delu z učenci, učitelji, odraslimi in ostalimi udeleženci v različnih izobraževalnih okoljih in procesih. Cilj je na različnih primerih predstaviti nekaj kvalitetnih praks globalnega učenja in ob tem izmenjati različne poglede na to, kaj je kakovostno globalno učenje. Udeležba na seminarju je brezplačna.

Prijave zbirajo do 11. novembra 2010 preko elektronske pošte barbara.vodopivec@sloga-platform.org ali telefona 01/434 4402, 040/204 464, kjer lahko dobite tudi več informacij. Ob prijavi vas prosijo, da nam sporočite tudi delavnico, ki se je nameravate udeležiti.
V kolikor imate material (letake, plakate itd), ki se veže na področje globalnega učenja in bi ga želeli razstaviti v prostoru seminarja, vas prosijo, dajih o tem predhodno obvestite. Več informacij in program seminarja najdete v priponki na Slogini spletni strani za globalno učenje.

Vir: Sloga, november 2010

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)