Phishing, varnost spletnih gesel, kraja identitete, zasvojenost s socialnimi omrežji, spletno nadlegovanje? Ne, hvala!

Mesec februar je posvečen varni rabi interneta (svetovni dan varne rabe interneta je vsako leto drugi torek v februarju), zato skrbi za varnost na spletu namenjamo temo meseca. Na spletni strani Safe.si že več kot deset let z različnimi aktivnostmi skrbijo, da bi čim širši krog ljudi ozaveščali o varni uporabi spletnih tehnologij.

Intervju prinaša pogovor z Biserko Lep, svetovalko za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami, ki svoje delo opravlja na mariborski enoti ZRSŠ. Ne gre le za pravno birokratsko delo kot si marsikdo predstavlja, ampak tudi za izobraževanje in ozaveščanje učiteljev ter vzgojiteljev preko predavanj in seminarjev. Izpostavljena je potreba po ustvarjanju spodbudnega učnega okolja in skrb za dvojno izjemne otroke, ki se jih velikokrat spregleda.

Založba predstavlja dvojno številko revije Šolsko svetovalno delo (letnik 2017), katere tematski poudarek je na duševnem zdravju v šoli in vrtcu. Pred izidom so tudi druge zadnje številke revij lanskega letnika (Razredni pouk, Glasba v šoli in vrtcu, …).

V Obvestilih za vrtce, osnovne in srednje šole ter dijaške domove vas obveščajo o aktualnih dogodkih in vas vabijo na seminarje in druga izobraževanja, ki jih organizirajo.

Berite in delite eNovičnik!

Vir: ZRSŠ, 5. 2. 2018

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)