Majski eNovičnik ZRSŠ v temi meseca razkriva ozadje 9. maja Dneva Evrope, ko praznujemo mir in enotnost. Na ta dan je leta 1950 francoski zunanji minister Robert Schuman v Parizu predlagal novo obliko sodelovanja v Evropi, ki je privedla do podpisa Schumanove deklaracije. Danes govorimo v Evropi 24 uradnih jezikov. S politiko večjezičnosti, si prizadevamo, da bi vsak državljan govoril še dva tuja jezika.

V rubriki Intervju lahko preberete intervju s svetovalko Alenko Andrin, ki na OE Ljubljana Zavoda RS za šolstvo pokriva angleščino. Meni, da angleščina mladim postaja drugi materni jezik, hkrati pa je angleščina predmet, za katerega ne slišimo, da bi kdo hotel zmanjšati število ur v predmetniku.

Rubrika Novosti Založbe predstavlja  revijo Glasba v šoli in vrtcu 1-2/2016, Šolska knjižnica 1/2017 in Slovenščina v šoli 1/2017.

Vljudno vabljeni tudi v knjigarnico!

obvestilih tokrat o uspešni kandidaturi na razpis za ESS projekte, ponudbi seminarjev, tudi iz projekta »Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018« , Sofinanciranju mednarodne dejavnosti in Javnem razpisu nagrad Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2017.

Vir in več: ZRSŠ, 26. 4. 2017

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)