Na spletni strani Evropske komisije so z dne 19. 11. 2013 objavljena najpogostejša vprašanja o programu Erasmus+.

npr. Kaj je Erasmus+?

Erasmus+ je novi program Evropske unije za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport za obdobje 2014–2020. Nadomestil bo več obstoječih programov EU, ki zajemajo vse izobraževalne sektorje: program Vseživljenjsko učenje – Erasmus (visokošolsko izobraževanje), Leonardo da Vinci (poklicno izobraževanje), Comenius (šolsko izobraževanje), Grundtvig (izobraževanje odraslih), program Mladi v akciji in pet mednarodnih programov (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink in program za sodelovanje z industrializiranimi državami). V okviru programa Erasmus+ bo podpora EU prvič namenjena tudi športu, zlasti na amaterski ravni.
Program Erasmus+ znatno povečuje sredstva EU (+40 %) za razvoj znanja in spretnosti, kar kaže na pomen izobraževanja in usposabljanja v evropskih in nacionalnih političnih agendah. Spodbujal naj bi osebni razvoj in izboljšal zaposlitvene možnosti.
Novi program gradi na izkušnjah in uspehih obstoječih programov, kot je Erasmus, vendar bo imel še večji vpliv. Temelji na načelu, da so naložbe v izobraževanje in usposabljanje ključne za izkoriščanje potenciala ljudi, ne glede na njihovo starost ali ozadje.

Več informacij:

Evropska komisija, 19. 11. 2013:

Evropski parlament: ERASMUS+: finančna podpora za več kot štiri milijone mladih, 20. 11. 2013

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)