To jesen sta odprta dva razpisa za področje splošnega šolskega izobraževanja (vrtci, osnovne šole, gimnazije, glasbene šole, dijaški domovi, zavodi za otroke s posebnimi potrebami):

  • Projekti mobilnosti neakreditiranih vrtcev, šol in drugih institucij, KA122 je namenjen vsem tistim organizacijam, ki še nimajo ali pa imajo zelo malo izkušenj. Predstavitveni spletni seminar bo 30. 8. ob 9.30, septembra so na voljo individualna svetovanja. Znotraj tovrstnih projektov so lahko mobilni tako učitelji in ostalo osebje z namenom krepitve profesionalnega razvoja kot tudi učenci, dijaki, ki s tovrstnimi mobilnostmi pridobijo predvsem na motivaciji za učenje tujih jezikov, krepijo medkulturne, digitalne kompetence. Rok za oddajo prijav na razpis je 5. 10. 2021 do 12. ure.
  • Razpis za pridobitev akreditacije Erasmus, KA120 je namenjen organizacijam, ki imajo za seboj že večje število mednarodnih projektov, imajo tovrstne aktivnosti smotrno vpete v šolsko dogajanje in trdno podporo vodstva. Predstavitveni spletni seminar bo 9. 9. ob 13.30. Rok za oddajo vlog za pridobitev akreditacije je 19. 10. 2021 do 12. ure.

Vir in več informacij: CMEPIUS, avgust 2021

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)