Projekt eTwinning Plus je razširitev eTwinninga na nekatere sosednje države Evrope. Projekt je del sosedske politike Evropske komisije, ki že od leta 2004 vzpodbuja povezovanje in sodelovanje z državami v naši neposredni bližini.

eTwinning Plus vključuje 6 držav: Ukrajino , Moldavijo, Gruzijo, Armenijo in Azerbajdžan, ki so del  Vzhodnega partnerstva,ter Tunizijo, ki je del Evro-mediteranskega partnerstva (EUROMED). 

eTwinning Plus podpira »sodelovanje ljudi«, kar je eden izmed ključnih ciljev sosedske politike Evropske komisije.  eTwinning je namreč pokazal, da je stik med šolami in učitelji v Evropi zelo koristno za vse vpletene posameznike – izobraževanje pa tisti ključni gradnik temeljev naše družbe.

Z novimi državami se povežete tako, da ob prijavi na Namizje eTwinning, na svoji profilni strani, v sklopu “Moje eTwinning življenje”, uporabite možnost, ki vam omogoča, da navedete, ali ste “Na voljo za eTwinning Plus partnerstvo?«.
Učitelji, ki označijo, da so na voljo za eTwinning Plus partnerstvo imajo možnost vpogleda v seznam eTwinning plus šol/učiteljev (najdete jih s pomočjo iskalnika “Poišči eTwinnerje” na vašem Namizju eTwinning).

Vir: CMEPIUS, 4. 3. 2013

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)