V Torinu je 25. in 26. 10. 2010 potekala konferenca o vzgojno-izobraževalni politiki, kjer so se srečali predstavniki 33 držav, od Maroka do Uzbekistana, skupaj z evropsko komisarko za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade, Androullo Vassiliou. Konferenco Linked Learning je organizirala European Training Foundarion (ETF) z namenom medsebojnega učenja med EU in njenimi sosedi.

Androulla Vassiliou pravi, da ima poklicno usposabljanje strateško vlogo pri izhodu iz ekonomske krize na pot trajnostnega razvoja. Napovedi EU prikazujejo, da bo do leta 2020 naraščala potreba po ljudeh s sredjo izobrazbo in naprednimi poklicnimi veščinami, ki bodo pokrili polovico delovnih mest v ekonomiji.

Organizatorji konference predlagajo, da lahko posekundarno poklicno izobraževanje – ki je lahko celo bolj dostopno kot višje izobraževanje, krajše, bolj povezano s trgom delovne sile – prinese pozitivne spremembe.

Več o tem: ETF, 25. 10. 2010 in Education Policy Conference “Linked Learning: can options in Postsecondary VET make a difference?”

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)