V programu Evropske komisije eTwinning, ki obstaja že osmo leto, sodeluje več kot 155 000 učiteljev v 31 državah, ki uporabljajo informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) za vzpostavitev čezmejnih izobraževalnih projektov. V Berlinu se bo med 29. in 31. marcem srečalo 500 učiteljev, ki bodo izmenjali ideje o prihodnjih pobudah eTwinning in proslavili najboljše projekte eTwinning leta. Pri teh sodelujejo šole iz Italije, Združenega kraljestva, Poljske, Francije, Turčije, Španije, Nizozemske, Češke, Grčije, Romunije, Portugalske in Slovenije.

Evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade Androulla Vassiliou je povedala: „eTwinning je veliko več kot spletno podporno orodje za spodbujanje IKT na šolah. Z njim je nastala prava skupnost, na mnogih šolah pa je program spodbudil spremembe, za kar se moramo zahvaliti navdušenju več tisoč učiteljev in učencev. Komisija je predlagala, da se program eTwinning z letom 2014 v okviru novega programa „Erasmus za vse“ razširi in tako postane platforma za vse šole, ki sodelujejo prek meja s podporo EU.“

Med več kot 300 predlogi je bilo izbranih šest zmagovalnih projektov, ki so razdeljeni v tri starostne skupine: od 4 do 11 let, 12 do 15 let in 16 do 19 let. Vsak projekt je primer inovativne prakse, pri kateri sta se najmanj dve šoli iz različnih držav skupaj učili na nov in ustvarjalen način.

Preberite celotni članek: Evropska komisija, 29. 3. 2012

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)