Evropska komisija je 11 junija zagnala delo novega odbora za socialni dialog v izobraževanju, ki vključuje zaposlene v izobraževanju in izobraževalne oblastmi. Z dialogom naj bi našli odgovore na izzive, s katerimi se sooča izobraževalni sektor.

Izobraževanje in raziskovanje v EU zaposlujeta 14.7 milijonov delavcev in izobražujeta 93 milijonov učencev in študentov vsako leto. Izobraževalno raziskovalna panoga s 583 milijardami evrov javne porabe  predstavlja 5,7% BDP Evropske unije.
Novoustanovljeni odbor se je na konstitutivni seji sestal 15. Junija v Bruslju. Ukvarjal se bo z izboljševanjem okolja za poučevanje, delo in učenje. Razpravlja bo o učinku demografskih sprememb na rekrutiranje in ohranjanje kadrov v izobraževanju v času strogih proračunskih omejitev, o učinkih zmanjševanja javne porabe za izobraževanje, o kakovosti izobraževanja, nasilju v šoli itd. Socialni dialog bo pokril sektor izobraževanja in raziskovanja po vsej vertikali od predšolske ravni do visokošolske in raziskovalne dejavnosti.

Več>> Novica Evropske komisije – Zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)