V Uradnem listu Evropske unije Eur-LEX 2017/C 428/09 je bila 13. decembra objavljena Medinstitucionalna razglasitev evropskega stebra socialnih pravic.

V Sklopu teh pravic je v 1. poglavju Izobraževanje, usposabljanje in vseživljenjsko učenje vsakdo ima pravico do kakovostnega in vključujočega izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja, da lahko ohrani in pridobi znanja in spretnosti, ki mu omogočajo polno udeležbo v družbi in uspešno obvladovanje prehodov na trgu dela zapisano tudi, da ima

vsakdo ima pravico do kakovostnega in vključujočega izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja, da lahko ohrani in pridobi znanja in spretnosti, ki mu omogočajo polno udeležbo v družbi in uspešno obvladovanje prehodov na trgu dela.

v poglavju o socialni zaščiti in vključevanju pa je posebej izpostavljeno Otroško varstvo in podpora za otroke , kjer je zapisano, da

(a) Otroci imajo pravico do cenovno dostopne in kakovostne predšolske vzgoje in varstva.

(b) Otroci imajo pravico do varstva pred revščino. Otroci iz prikrajšanih okolij imajo pravico do posebnih ukrepov za izboljšanje njihovih možnosti.

 

Več>> Medinstitucionalna razglasitev evropskega stebra socialnih pravic
 

 

 

 

 

 

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)