Magistrske študente, doktorske kandidate, mlade raziskovalce in postdoktorske raziskovalce vabijo, da se v petek, 4. aprila 2014 pridružite na Kongresnem trgu v Ljubljani, ko bodo gostili EURAXESS – Raziskovalci v gibanju »Road Show«.

Turneja EURAXESS avtobusa, ki je del evropskega programa za znanost in inovacije Obzorje 2020, in spremljajoče aktivnosti, so v prvi vrsti namenjene promociji iniciative EURAXESS med zgoraj omenjenimi skupinami ter tudi vsem tistim, ki skrbijo za zaposlovanje in karierno svetovanje mladih, ki so si ali še bodo kot svojo življenjsko pot izbrali pot raziskovalca.

Dogodek je pripravila Evropska komisija v okviru Generalnega direktorata za razvoj in inovacije v sodelovanju s CMEPIUS-om kot krovno organizacijo in z nacionalnimi EURAXESS kontaktnimi točkami: Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem/Università del Litorale, Univerzo v Novi Gorici, Evro-sredozemsko univerzo, CTT – Centrom za prenos tehnologij in inovacij pri Inštitutu Jožef Štefan in Mednarodno fakulteto za družbene in poslovne študije kot kontaktne točke.

Veseli bomo vašega obiska avtobusa in 2 šotorov pred stavbo Slovenske filharmonije, poleg tega pa vas vabimo, da se udeležite ostalih dogodkov na bližnjih lokacijah, med drugim delavnice Marie Skłodowska-Curie, Kako pripraviti kakovostno prijavo (nasveti in namigi), delavnice Elevator Pitch, predstavitve pobude komisije Voice of Researchers (http://voice.euraxess.org/), Kaj je in kaj mi nudi ter ostalih zanimivih predstavitev, ki jih najdete v programu dogodka.

Več podrobnosti o postanku v Sloveniji in posameznih delavnicah in vsebinah ter registraciji je na voljo na slovenskem portalu EURAXESS www.euraxess.si.

Vir: PeF UM, 19. 3. 2014

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)