V letu 2012 nadaljujejo s tematskimi številkami novic, ki bodo izhajale na vsaka dva meseca. V lanskem letu so vam predstavili teme, zajete v Novo strategijo EU za mlade, letos vam bodo v prvih štirih številkah predstavili evropske prednostne teme programa Mladi v akciji, ob koncu leta pa še novosti na področju strukturiranega dialoga ter dogajanje v okviru Evropskega tedna mladih in Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

Prva številka (pdf) je namenjena zelo aktualni temi nezaposlenost in zaposljivost mladih. Te teme so se v veliki meri dotaknili že v lanski februarski izdaji Eurodesk mesečnika »Zaposlovanje in podjetništvo«.

V tej številki vam predstavljajo aktualni evropski razvoj in nove pobude na področju spodbujanja zaposlovanja, kako Evropski socialni sklad že pomaga mladim do prve zaposlitve v Sloveniji ter nove publikacije s področja zaposlovanja mladih. V središču tokratne številke sta neformalno učenje in program Mladi v akciji, ki lahko mladim pomaga povečati njihovo zaposljivost, predvsem z učenjem samoiniciativnosti, praktičnimi znanji in izkušnjo izvedbe (mednarodnega) projekta. Upajo, da boste našli kaj zanimivega in uporabnega!

Novice si lahko ogledate tukaj (pdf).

Vir: Eurodesk Slovenija, 20. 3. 2012

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)