Na spletišču Centra RS za poklicno izobraževanje je z dne 9. 9. 2014 objavljeno sporočilo za javnost o objavljeni evalvacija izobraževanja in usposabljanja za rokodelske poklice.

V okviru projekta Rokodelska akademija 2 so pripravili poročilo o evalvacijo izobraževanja in usposabljanja za rokodelske poklice.

V evalvaciji je sodelovalo 491 rokodelcev, ki se ukvarja z 39 različnimi rokodelskimi področji ter 8 organizacij, katerih osnovna ali ena od glavnih dejavnosti je podpora rokodelcem. Vsem anketirancem se na tem mestu najlepše zahvaljujemo.

Obe skupini anketirancev podpirata nadaljnji razvoj izobraževanja in usposabljanja za rokodelske poklice. Večina rokodelcev meni, da bi bilo treba praktično usposabljanje deliti med šolo in realnim delovnim okoljem. Kar 60 % anketiranih rokodelcev je tudi pripravljeno sodelovati v vlogi mentorja.

Preko 70 % anketiranih rokodelcev ocenjuje delo podpornih organizacij kot ustrezno. Večinoma njihovo vlogo vidijo v podpori rokodelcem na področju trženja in promocije, sistemskih ureditev ter izobraževanja.

Celotno evalvacijsko poročilo

 

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)