Evropska konferenca mladih EYE2014, ki se bo v Strasbourgu odvila med 9. in 11. majem, bo gostila tisoče mladih iz vse Evrope. Tisti, ki ne boste mogli biti na kraju samem, se boste lahko konference udeležili preko spleta.

Za udeležbo na EYE2014 je iz EU, sosednjih držav in držav kandidatk za članstvo v uniji prispelo že tisoče prijav. Prihajajo iz šol, univerz, mladinskih organizacij, pa tudi iz skupin, ki so se oblikovale na družabnih omrežjih. Samostojne prijave na konferenco sicer niso mogoče.

Razprave na konferenci bo mogoče spremljati v živo preko spleta, vprašanja pa bodo lahko mladi zastavljali preko Twitterja in se tako neposredno vključevali v delavnice in okrogle mize.

V Strasbourgu bo mogoče razprave spremljati tudi na velikih ekranih v in okoli stavb Parlamenta. Udeleženci konference si bodo lahko na svoje mobilne naprave naložili aplikacijo, kjer bodo dosegljive vse informacije o EYE2014, vključno z življenjepisi razpravljavcev in zemljevidom prostorov, kjer bo potekalo dogajanje. Aplikacija bo na voljo aprila.

Evropski parlament si ves čas prizadeva vse več ljudi vključiti v razprave na družabnih omrežjih, kjer je prisoten. Okoli 70 odstotkov vseh poslancev ima svoje spletno mesto, 60 odstotkov pa jih je aktivnih na družabnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Na Facebooku sicer Parlamentu sledi 1,3 milijona uporabnikov. S tem ima Parlament največ sledilcev med parlamentarnimi ustanovami na tem družabnem omrežju.

Vir: Evropski parlament, 5. 3. 2014

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)