Vas zanima, kaj delajo na Statističnem uradu? 30. 9. 2016 bodo z veseljem izrabili priložnost, ki jo daje Evropska noč raziskovalcev, da vam pri na SURS in na stojnici STATOMANIJA v ljubljanskem Cityparku pokažejo, kdo so in kaj delajo.

na SURS:

30. septembra vam bodo od 15. ure dalje vrata urada na široko odprta.  Lepo vabljeni vsi, ki se vas statistika kakorkoli dotika in ki vas zanima, kdo so in kaj delajo. Še posebej vabijo mlade in tiste, ki menite, da je statistika dolgočasna in neuporabna. Dovolite, da vas prepričamo o nasprotnem.
Na dnevu odprtih vrat boste izvedeli vse o uradu: o zbiranju podatkov, o statistični obdelavi podatkov ter o iskanju in praktični uporabi podatkov. Vse bo organizirano v obliki delavnic, v katerih boste udeleženci lahko dejavno sodelovali. Pripravili so veliko zanimivih in tudi zabavnih vsebin; vsi boste prejeli tudi praktična darila.

Da bodo za vaš obisk lahko vse pripravili čim boljše, vas prosijo, da svojo udeležbo na dnevu odprtih vrat prijavite na elektronski naslov , in sicer najkasneje do 25. 9. 2016.

 

na stojnici STATOMANIJA v ljubljanskem Cityparku:

V nakupovalnem središču Citypark, kjer bo potekal glavni ljubljanski dogodek letošnje Evropske noči raziskovalcev, bodo imeli stojnico z napisom Statomanija. Obiščete jih lahko od 14. ure dalje; pokazali vam bodo, kako zanimivi so v resnici podatki, kako jih najenostavneje najdete, za kaj vse jih lahko uporabite. Primerjali se boste lahko s povprečnim približno enako starim prebivalcem Slovenije – prek statističnih podatkov seveda. Povedali vam bodo lahko tudi, koliko prebivalcev ima enako ime in priimek kot vi.
Odgovore na taka in podobna vprašanja ponuja spletna stran SURS-a, v Evropski noči raziskovalcev pa jih bo ponudila tudi stojnica Statomanija. Vabljeni!

Več o projektu Znanost za življenje in o osrednjem dogodku projekta – Evropski noči raziskovalcev – lahko preberete na spletni strani projekta.

Marie Skłodowska – Curie: sledimo navdihu
Ta evropska Noč raziskovalcev je financirana s strani Evropske komisije, ukrepi Marie Skłodowska-Curie.

(Skupno 7 obiskov, 1 današnjih obiskov)