Z željo približati raziskovalno dejavnost mladim, s tem pa tudi predstaviti poklic raziskovalk in raziskovalcev najširši javnosti, bo v petek, 30. septembra, po vsej Evropi potekala Evropska noč raziskovalcev. Projekt Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje še deset fakultet in dve akademiji Univerze v Ljubljani, Inštitut za novejšo zgodovino, Pedagoški inštitut ter druge partnerje. Glavno temo projekta v letih 2022 in 2023 izraža slogan Človek, žival, saj se globalni izzivi dotikajo tako ljudi kot živali.

Aktivnosti bodo potekale v okviru projekta Noč ima svojo moč, ki združuje več kot 50 kulturno-znanstvenih in izobraževalnih ustanov.

V okviru Evropske noči raziskovalcev bodo letos s podporo ministrstva potekali tudi pridruženi dogodki, ki jih bosta izvedla Univerza na Primorskem in Nacionalni inštitut za biologijo.

Projekt Znanost za vse je pridruženi dogodek Evropske noči raziskovalcev, ki ga izvaja Univerza na Primorskem.

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) bo v okviru pridruženega dogodka Evropske noči raziskovalcev izvedel predstavitev izbranih izobraževalnih in dokumentarnih filmov o aktualnih raziskavah NIB in biodiverziteti. Dogodek bo potekal v petek, 30. septembra 2022, med 10. in 11. uro v predavalnici B5 Biološkega središča (Večna pot 111 v Ljubljani).

Vir in več informacij: UNILJ, 22. 9. 2022, Direktorat za znanost, 28. 9. 2022, in Časoris, 29. 9. 2022

(Skupno 77 obiskov, 1 današnjih obiskov)