Ljubljana bo med 6. in 15. 3. 2015 gostila Evropsko razstavo o vesolju. Gre za brezplačno interaktivno razstavo, ki prikazuje storitve in aplikacije glavnih evropskih vesoljskih programov na področju satelitske navigacije (Galileo) in opazovanja Zemlje (Copernicus). Glavni namen razstave je prikazati pozitivne učinke evropskih vesoljskih programov na vsakdanje življenje evropskih državljanov.

Zahvaljujoč bogati in interaktivni avdiovizualni vsebini si obiskovalci lahko ogledajo različne aplikacije satelitskih tehnologij. Med drugim se lahko naučijo, kako te tehnologije prispevajo k optimizaciji prometa, povečanju učinkovitosti na področju kmetijstva in ribištva, varstvu okolja, spremljanju podnebnih sprememb, obvladovanju izrednih razmer, ki so posledica naravnih in industrijskih nesreč, podpori humanitarne pomoči ter izboljšanju varnosti državljanov EU.

Razstava je odličen kraj ne le za obiske splošne javnosti, ampak je namenjena tudi šolam. Učitelji, ki ste zainteresirani za obisk razstave s svojimi učenci, lahko rezervirate organiziran ogled razstave, ki ga vodi strokovnjak za vesolje.

Obiski za šole in fakultete so organizirani ves teden med 9. 00 in 12. 30 ter med 14. 00 in 16. 00.

V Ljubljani bodo obiski razstave za šole in fakultete mogoči od ponedeljka, 9. 3., do petka, 13. 3. 2015.

Obrazec za rezervacijo in ostale informacije.

Vabilo
 

VIR: Eurodesk, 17. 02. 2015

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)