Ob 20. obletnici evropskega dneva jezikov je v Orehovem gaju potekala osrednja prireditev, na kateri so zbrane nagovorili Nataša Goršek Mencin, namestnica vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, Damir Orehovec, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in dr. Stanka Preskar, namestnica direktorja Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.

Jeziki so tisti, ki nam odpirajo vrata navzven, nam odpirajo nove možnosti, zato so zaskrbljujoči podatki, da manj kot polovica Evropejcev ne zna nobenega drugega jezika, kot samo svojega. V Evropski komisiji smo zato pripravili kar nekaj programov, da bi presegli te razlike, da bi se mladim odprle poti za izobraževanje in za delo v tujini, je uvodoma povedala Nataša Goršek Mencin, namestnica vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in čestitala vsem nagrajenkam in nagrajencem.

Na voljo je Video Valterja Mavriča, vodje Generalnega direktorata za prevajanje v Evropskem parlamentu o prireditvi ob evropskem dnevu jezikov 2021, v katerem govori o pomenu večjezičnosti.

Evropski parlament vabi tudi na dogodke v več kot petdesetih jezikih.

Vir in več informacij: ZRSŠ, 22. 9. 2021

(Skupno 54 obiskov, 1 današnjih obiskov)