Evropska komisija je pripravila kopico dejavnostih v okviru Evropskega mladinskega tedna, ki bo letos potekal v dneh od 15. do 19. maja v Bruslju in Antwerpnu (Belgija).
Letošnji Evropski mladinski teden se po vsebinski plati osredotoča na tri glavne teme: vodilno iniciativo “Mladi in mobilnost”, program Evropske komisije “Mladi v akciji” in na strukturirani dialog z mladimi. V razpravah z mladimi bosta v okviru tedna sodelovala evropska komisarka Vassiliou in komisar Andor, pomembna pa bo tudi ‘kitajska komponenta’ v kontekstu Leta mladih EU-Kitajska (2011). Dogodek spremlja promocijski slogan »Hej ti! Spregovori! Pridruži se!«.
 
Vzporedno dogajanje na osrednjem dogodku v Bruslju in v Antwerpnu bo priložnost za soudeležbo delegacij, ki bodo skupaj s predstavniki vladnih institucij razpravljali n iskali rešitve za krepitev strukturiranega dialoga v bodoče. Strukturiranega dialoga o strukturiranemu dialogu v Bruslju se iz Slovenije udeležujejo tri predstavniki mladih, Maja Albahari Vernik, Vesna Miloševič in Uroš Skrinar, z vladne strani pa predstavnik Urada RS za mladino Zorko Škvor.Glede na to, da so v priprave in izvedbo Evropskega mladinskega tedna v državah članicah poleg nacionalnih delovnih skupin aktivno vključene tudi nacionalne agencije programa Mladi v akciji, je udeležbo v Antwerpnu zagotovila tudi naša agencija MOVIT NA Mladina.
Vir: URSM, 13. 5. 2011

 

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)