Evropski parlament je na plenarnem zasedanju v Bruslju sprejel implementacijsko poročilo glede programa Erasmus+. Evropski poslanci, so v razpravi poudarili pomen programa Erasmus+, kot enega ključnih programov Evropske unije. Izpostavili so številne kvalitetne priložnosti, ki jih imajo mladi prek programa Erasmus+. Prepoznali so tudi vlogo programa, kot enega ključnih orodij grajanja evropske identitete pri mladih, kar je še posebno pomembno v času, ko se evropske integracije spopadajo s krizo in pomankanjem zaupanja ljudi v njihovo delovanje.

Implementacijsko poročilo je bilo pripravljeno v sodelovanju s Evropskim mladinskim forumom in številnimi drugimi evropskimi mladinskimi organizacijami, ki so poskrbele da poročilo odraža tudi realne potrebe in želje mladih in mladinskih organizacij.

Ključen poudarek poročila je zagotovo poziv Evropski komisiji, za povečanje sredstev za naslednika Erasmus+ programa, tudi v novi finančni perspektivi po letu 2020. Poročilo opozarja tudi na veliko število zelo kvalitetnih projektov, ki zaradi pomanjkanja sredstev trenutno niso upravičeni do sofinanciranja.

Vir: MSS, 3. 2. 2017

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)