Med 26. majem in 2. junijem 2013 bo potekal že 6. evropski teden mladih. Poleg osrednjega dogodka v Bruslju se bodo številne dejavnosti za mlade odvijale tudi v 33 evropskih državah, kjer bodo potekali festivali, koncerti, razstave in delavnice, strukturirani dialogi mladih na lokalni, regionalni in nacionalni ravni ter razprave mladih z evropskimi politiki. Rdeča nit letošnjega evropskega tedna mladih bo aktivno državljanstvo (v kontekstu evropskega leta državljanov), participacija mladih v demokratični družbi (v kontekstu volitev v Evropski parlament 2014) ter počastitev 25-letnice EU programov na področju mladine ter uspešnega izvajanja iztekajočega se programa Mladi v Akciji.

V kontekstu evropskega tedna mladih bo številne aktivnosti pripravil tudi Zavod MOVIT, o katerih vas bodo sproti obveščali, prvi v vrsti pa bo natečaj v štirih kategorijah, kjer se bo izbiral najboljši mladinski projekt vseh časov (od leta 1999 do 2012), najboljše tri projekte akcij mobilnosti programa Mladi v akciji (2007-2012) ter najboljši projekt na temo evropskih volitev, nacionalni programski odbor pa bo izbral tudi najvidnejšega ambasadorja mladinskega dela v Sloveniji. Predstavniki najboljših projektov in ambasador mladinskega dela se bodo na osrednjem svečanem dogodku 31. maja 2013 predstavili v Bruslju, kjer se bodo potegovali za nagrade najboljših v posameznih kategorijah.

Da bo evropski teden mladih zares dogodkovno pester in živahen ne le na evropski in nacionalnih, pač pa tudi na regionalnih in lokalnih ravneh, vas pozivajo, da v okviru svojih projektov pripravite aktivnosti, ki se bodo časovno umestile v teden med 26. majem in 2. junijem in tako tudi sami postanete del pisane množice dogodkov za mlade, ki bodo v tem tednu sočasno potekali širom Evrope.

Vir: MVA, 23. 1. 2013

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)