Na portalu SIO je bila objavljena novica evropskem tednu programiranja, ki bo že drugič potekal med 11. in 17. oktobrom 2014.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v pismu šolam k sodelovanju povabilo učence in dijake ter učitelje in profesorje, v vabilu pa je med drugim zapisano, da je cilj ozaveščati uporabnike računalnikov in mobilnih naprav, da učenje programiranja pripomore k boljšemu razmevanju njihovega delovanja. Znanja računalniškega programiranja pa nas tudi opolnomoči, da lažje raziščemo ustvarjalne ideje in smo inovativni pri izobraževanju, delu in igri.

Na portalu Evropske skupnosti je zapisano, kdo in kako lahko sodeluje v evropskem tednu programiranja:

  • Otroci/mladostniki/odrasli lahko sodelujejo na dogodkih programiranja.
  • Programerji lahko organizirajo delavnice v lokalnih šolah, heklabih ali občinskih centrih.
  • Učitelji, ki znajo programirati, lahko organizirajo tečaje programiranja, z ostalimi delijo načrte tečajev in organizirajo delavnice za svoje kolege.
  • Učitelji, ki ne znajo programirati, lahko organizirajo seminarje ali povabijo starše ali učence, da se učijo drug od drugega.
  • Starši lahko spodbujajo otroke, naj sodelujejo v delavnicah za programiranje.
  • Podjetja in neprofitne organizacije lahko organizirajo delavnice za programiranje, „posodijo“ svoje osebje za vodenje vzajemnih usposabljanj, organizirajo zabavne programerske izzive za učence ali ponudijo sponzorstvo za programerske dogodke.


Več informacij:


Pismo šolam
: code_week_ pismo šolam 9_2014

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)