CMEPIUS o pobudi Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi – Evropskem tednu športa.

Poglavitni cilj je spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Vloga nacionalnega koordinatorja v Sloveniji je bila zaupana Olimpijskemu komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez. Projekt sofinancira Evropska komisija preko programa Erasmus+. Evropski teden športa bo v Sloveniji letos potekal že tretjič, in sicer med 23. in 30 septembrom 2017. Zbrali so nekaj najpomembnejših informacij, ki vas okoli tega utegnejo zanimati.

ZA KAJ GRE?

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto.

ZAKAJ?

Šport in telesna dejavnost sta pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja ter prispevata k aktivnemu in zdravemu staranju. Poleg tega je šport lahko sredstvo za socialno vključevanje, širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva ter povezanosti po Evropski uniji.

KAKO?

Čeprav se delež telesno dejavnih prebivalcev Slovenije v splošnem povečuje, v Evropski uniji pa ostaja na enaki ravni, bi morali postati vsakodnevno bolj telesno dejavni. Redna športna vadba naj zato postane del vsakdana. Izberimo si takšno aktivnost, ki nam je blizu in nas osrečuje. Evropski teden športa je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase.

KDO?

Evropski teden športa je namenjen vsem, ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost. Je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase.

POVEZOVANJE:

Evropski teden športa je nenazadnje priložnost tudi za povezovanje, združevanje, vključevanje. Že drugo leto zapored Evropski teden športa povezujejo s programom Dober tek Slovenija, Nacionalnim programom o prehrani in telesni dejavnosti. Novost letošnjega leta pa je povezovanje s kulturo v okviru projekta Umetnost, šport in dediščina. S programom različnih ustvarjalnih delavnic povezujejo kulturo in šport ter spodbujajo h kvalitetnemu preživljanju prostega časa. Čas je za akcijo!

Več informacij na tej strani.

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)