RTV Slovenija je eden od trinajstih partnerjev, ki s pomočjo sredstev Evropske unije, želijo vzpodbuditi mlade k skrbi za okolje. Zato so skupaj pripravili projekt s področja trajnostnega razvoja in varčevanja z energijo Energy Bits – Megabiti energije, katerega namen je vplivati na vedenje mladih in pri njih spodbuditi inovativno delovanje na področju ekologije.

“Povej, kaj misliš” je mednarodno srednješolsko tekmovanje videofilmov, ki ga sponzorira program Intelligent Energy – Europe (IEE). Tekmovanje naj bi mlade spodbujalo k uporabi energije iz obnovljivih virov in k varčevanju z energijo.  Filmi lahko predstavljajo naslednje teme: obnovljiva energija, varčevanje z energijo, energetska učinkovitost, ekološki prevoz, recikliranje in ponovnauporaba. Sodelujejo lahko vsi, stari od 14. do 18.leta. Videoposnetki so lahko posneti na kakršen koli način. Naložiti jih je treba v določeno rubriko na spletni strani Energy Bits. Avtorji so lahko posamezniki ali skupine dijakov. Vsak sodelujoči mora navesti naziv šole in ime učiteljskega mentorja. Šole lahko sodelujejo z več posnetki.

Videoposnetek ne sme biti daljši od treh minut. Natečaj Povej, kaj misliš! vabi mlade, da posnamejo filme o energetski učinkovitosti, obnovljivih virih, trajnostnem razvoju in podobnih – naravi prijaznih temah. Daljši posnetki bodo uvrščeni v netekmovalni program. Izbira filmske zvrsti je prosta: reklamni posnetek, dokumentarni film, igrani film, videospot, animirani film, itd. Sodelujoči so pripravili 24 dokumentarnih filmov, ki jih bo predvajala tudi TV 1, prav tako pa si jih boste lahko ogledali na spletni strani http://www.energybits.eu/sl/index.asp. Z njimi želijo vzpodbuditi mlade, da bi o problematiki razmišljali in bili ob tem dejavni tudi sami. Nagrade bodo podelili na prireditvi, ki jo bo gostila Evropske komisija, najboljši trije filmi iz vsake sodelujoče države pa bodo predvajani na javnih televizijah po Evropi.

Rok za prijavo je 15. marec 2013.
Dodatne informacije: Natalija.Gajsek@rtvslo.si
VEČ NA: http://www.ebitsvideo.com/contest/
 Letak
 TV oglas

Vir: ZRSŠ, februar 2013

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)