Festival za tretje življenjsko obdobje 2011 bo med 27. in 29. septembrom odprl vrata Cankarjevega doma medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših, ter na 3. oktober, ki je mednarodni dan otroka.
Rdeča nit festivala in glavna tema tridnevne konference letošnjega festivala je posvečena letošnjemu evropskemu letu prostovoljstva. K sodelovanju smo povabili vrtce in šole, da nam skozi ustvarjalna dela otrok pokažejo, kako si predstavljajo prostovoljstvo. Ponudili smo priložnost dijakom in študentom, da povežejo svoje teoretično znanje s praktičnim razmišljanjem o pomenu prostovoljnega dela za izboljšanje družbene klime, ter izsledke strnejo v raziskovalnih delih. Še posebej pa bomo nagradili tiste posameznike, ki so v preteklem letu aktivno sodelovali pri premoščanju medgeneracijskih razlik. S pestrim kulturnim programom, odprtimi delavnicami ter okroglimi mizami, bomo poskrbeli, da bo prav vsak na festivalu našel nekaj zase.
Tudi letos je festival prerasel okvire državnih meja, saj bodo na njem sodelovali tudi povabljeni gostje iz evropskih držav. Organizatorji pričakujejo 140 razstavljavcev, 2.500 nastopajočih, 200 dogodkov in 12.000 obiskovalcev.
Program (pdf)

Vir: ACS, 10. 9. 2011

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)