Urad za publikacije Evropske unije vabi učence, dijake in študente, ki se izobražujejo na področju komunikacij in filma k prikazu svoje ustvarjalnosti in tehničnih sposobnosti s snemanjem kratkega in zabavnega promocijskega filma o dveh storitvah Urada: knjigarni EU Bookshop in spletni strani Ted.

EU Bookshop je spletna knjižnica in knjigarna, ki vsebuje najnovejše publikacije institucij, agencij in ostalih organov EU o aktivnostih v EU. EU Bookshop uporabnikom omogoča iskanje, naročanje in prenos brezplačnih uradnih publikacij institucij, agencij in ostalih organov EU. Ted (Tenders Electronic Daily) pa je uradni vir informacij o javnih naročilih v Evropski uniji in Evropskem gospodarskem prostoru.

Natečaja se lahko udeležijo kandidati vseh izobraževalnih ustanov, ki imajo sedež v eni od 27 držav članic EU ali v državah EGP. Kandidati morajo upoštevati dva pomembna roka:

  • pridobitev podatkov za prijavo in gesla za nalaganje filma je mogoča do 14. januarja 2011
  • rok za oddajo filmov je 17. januar 2011

Zmagovalni film za vsako od obeh storitev bo nagrajen s 5 000 evri, drugouvrščeni film bo prejel nagrado 3 000 evrov, tretjeuvrščeni pa 1 000 evrov. Denarne nagrade bodo nakazali na račune izobraževalnih ustanov zmagovalnih študentov. Zmagovalci bodo februarja 2011 povabljeni v Urad za publikacije v Luksemburg na podelitev nagrad. Potni stroški in stroški namestitve – za največ tri sodelujoče na film – bodo povrnjeni skladno s pravili EU, ki bodo veljali v času podelitve nagrad.

Dodatne informacije o poteku in pogojih sodelovanja v natečaju so dostopne na spletni strani Urada za publikacije.

Vir: CNVOS info, 4. 9. 2010

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)