V sredo 3. 12. 2014 je bil zadnji seminar Šolskega polja v tem letu, na katerem so v sodelovanju z društvom SLODRE predstavili knjižico z naslovom “Finska v vrhu znanja 2030”, ki jo je nedavno izdal CEPS v sodelovanju s SVIZ-om. Gre za slovenski prevod finske “študije o prihodnosti izobraževanja”, ki je v izvirniku nastala kot poročilo finskega sindikata vzgoje in izobraževanja (OAJ).

Splošno znano je, da je izobraževanje popeljalo Finsko v skupino najbolj naprednih in uspešnih držav na svetu, sindikat OAJ pa si prizadeva, da bi bila edukacija ena najpomembnejših investicij finske družbe tudi v prihodnje. S tem si zastavljajo pomembno vprašanje, kakšna naj bo finska šola v prihodnosti. Zaradi neodzivnosti vlade je odgovore na to vprašanje poiskal sindikat OAJ s svojo študijo, knjižica pa prikazuje glavne rezultate tega dela.

Knjigo je predstavil urednik in avtor spremne besede dr. Slavko Gaber (PeF UL), o njej pa sta spregovorila še Branimir Štrukelj (glavni tajnik SVIZ) ter dr. Marjan Šimenc (PeF UL in Pedagoški inštitut) in dr. Pavel Zgaga (Pef UL).

.

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)