Od 26. 3 do 13. 4. bodo na Pedagoški fakulteti, na Oddelku za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko gostili dr. Davida Mitchella, ki je s svojim delovanjem uveljavljen širom po svetu in je s številnimi publikacijami eden vidnejših avtorjev na področju inkluzivne edukacije.  

Dr. David Mitchell je izredni profesor na Univerzi Canterbury v Christchurch, Nova Zelandija. Objavil je več kot 190 publikacij, predvsem na področju specialne in inkluzivne edukacije. Kot gostujoči profesor je deloval v različnih delih sveta, med drugim na  Škotskem, v Angliji, Švedski, ZDA, Japonski, Kanadi in Singapurju, predavanja, delavnice in svetovanja pa je imel v kar 46 državah.

Njegovo  zadnje sodelovanje je potekalo z Uradom UNESC-a v Džakarti, kjer je podal smernice za prehajanje od osnovnošolskega k nadaljnjemu izobraževanju in zaposlovanju oseb s posebnimi potrebami, z Ministrstvom za šolstvo Etiopije, kjer je sodeloval pri oblikovanju strategij za izobraževanje učencev s posebnimi potrebami ter z Ministrstvo za šolstvo Nove Zelandije pri oblikovanju modela obravnave učencev s težjimi vedenjskimi in socialnimi težavami. Njegovi  zadnji knjigi Contextualizing Inclusive Education (2005) and What Really Works in Special and Inclusive Education (2008) sta izšli pri založbi Routledge.

Vsa predavanja, ki so sicer namenjena posameznim ciljnim skupinam študentov, bodo odprta za vse, ki jih tematika inkluzivne vzgoje in izobraževanja zanima. Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku.

Natančnejši program

Vir: PeF UL, 20. 3. 2012

 

 

 

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)