Učitelji tujih jezikov pozor! V okviru Evropskega centra za moderne jezike (pod okriljem Sveta Evrope), se je v letu 2011 zaključil projekt DOTS training kit for the language teachers. Udeleženci, predstavniki držav Sveta Evrope, so v njem zbrali gradiva in izkušnje o uporabi IKT pri poučevanju jezikov. Gradivo je, v obliki primerni za samoučenje (Training kit), dostopno na spletnih straneh projekta in v posebni spletni učilnici.

Predstavljajo pa uporabo desetih prostodostopnih spletnih orodij, in sicer: Audacity, Audio-conferences, Blogs, Forums, Moodle, Podcasts, Survey Monkey, Moodle Quizzes, Youtube, Wikis

Training kit je enostaven, nazoren, uporabniku prijazen, saj sistematično in po po korakih vodi do znanja. Predstavljen je v angleščini in nemščini. V posebni spletni učilnici, kamor se lahko vključite, pa postrežejo s še več aktivnostmi, primeri dobre prakse, podrobnejšimi navodili itd. (moodle.dots.ecml.at).

Namen projekta je širiti uporabo spletnih orodij v poučevanju tujih jezikov v vseh državah, ki sodelujejo v projektih ECML. Vabljeni k ogledu omenjenih spletnih strani in gradiv.

Po sporočilu Andreje Drašler Zorič novice pripravila Viljenka Šavli.
Vir: SIO, 1. 10. 2012

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)