Evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade Androulla Vassiliou je v Bruslju danes v okviru Evropskega kulturnega foruma razglasila dobitnike prvih nagrad @diversity Awards, ki so namenjene izjemnim inovacijam na področju informacijske in komunikacijske tehnologije za spodbujanje kulture. Forum, ki združuje 1 200 kulturnih ustvarjalcev in oblikovalcev politike, je otvoril predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso. Dogodka sta se udeležila tudi litvanski minister za kulturo Šarūnas Birutis ter češki ekonomist in avtor Tomáš Sedláček.

Nagrade @diversity Awards se podeljujejo v štirih kategorijah: „kulturno ustvarjanje“, „širjenje kulture“, „dostop do kulture“ in „mlada kultura“. Med 12 nagrajenci (za podrobnosti glej Prilogo) so:

„Digitalizacija je spremenila način ustvarjanja in razširjanja umetnin, upravljanje z njimi in dostop do njih.Nagrade @diversity Awards predstavljajo laboratorij za ustvarjalne ideje: naš cilj je zagotoviti podporo nadarjenim posameznikom, ki so nagrade prejeli, sprva pri zasnovi projekta, nato pa pri razvoju poslovnih načrtov in uveljavljanju projekta v tržnih razmerah,“ je povedala komisarka Vassiliou.

Nagrajenci bodo deležni individualnega strokovnega usposabljanja na področju razvijanja poslovnih načrtov, pravnih vprašanj, pridobivanja sredstev, trženja in mreženja. Cilj je pridobiti sredstva in stranke za nagrajeno zamisel in jo tako preoblikovati v trajnostni projekt, izdelek ali storitev.

Vir in več informacij: Evropska komisija, 4. 11. 2013

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)