Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja na katerem sodelujejo študentje višje in visokošolskih inštitucij iz vsega sveta.

Samo v letu 2011 je na lokalnih, regionalnih in svetovnem izboru sodelovalo več kot 350.000 študentov. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakultetno oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademije sfere in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multi-disciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tematiko za svoje ideje študentje črpajo iz milenijskih ciljev Združenih narodov (Millennium Development Goals) z sloganom: »Predstavljajte si svet v katerem tehnologija pripomore k reševanju najtežjih problemov«.

Tudi v Sloveniji se študentje že vrsto let soočajo z reševanjem izzivov sodobnega sveta.

Vsako leto se v Sloveniji izvede lokalni krog tekmovanja ImagineCup z izborom finalista, ki odpotuje zastopati Slovenijo na svetovnem finalu, ki se vsako leto zgodi v drugi državi. Slovenski študenti že tradicionalno zelo dobro zastopajo našo državo in svojo fakulteto in se vedno znova odlično pripravijo na tekmovanje.

Slovenski izbor Imagine Cup 2012 organizira Microsoftov center za inovacije Slovenije skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji. Poleg študentov, izobraževalnih in državnih inštitucij smo k sodelovanju pritegniti več uspešnih slovenskih podjetij in posameznikov, ki so projekt Imagine Cup prepoznali kot most za dostop do mladih talentov, idej in promocijo svoje inovativnosti pri reševanju izzivov današnje družbe in gospodarskega razvoja.

Spremljajte koledar dogodkov: Imagine cup

Vir: SIO, 22. 12. 2011

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)