Na spletišču URSM so dne 21. 3. 2016 objavili naslednjo informacijo:

V Uradu RS za mladino smo se odločili nadaljevati s projektom regijskih dogodkov v mladinskem sektorju, ki potekajo pod sloganom »Rastimo skupaj«. Na podlagi lanskih izkušenj bomo dogodke pripravili nekoliko drugače. V skupino sodelujočih smo poleg Mladinskega sveta Slovenije kot nacionalnega koordinatorja in Mladinske mreže MaMa pritegnili tudi Inštitut za mladinsko politiko. Regijski dogodki bodo vsebinsko in konceptualno nadgrajeni, enako kot lani pa bomo tudi letos izvedli po eno delovno srečanje v vsaki statistični regiji. Prvi dogodek te vrste bo v sredini meseca aprila v Zasavski regiji.

Novost letošnjih regijskih dogodkov je tudi »na glavo« obrnjena struktura, na kateri ne bo več nastopajočih in poslušalcev, ampak bodo vsi prisotni enakovredni aktivni udeleženci srečanj. Na način plodnega partnerstva želimo še bolj intenzivno prodreti v delovanje mladinskega sektorja na lokalni in regionalni ravni. V letošnjem letu bomo izpeljali dvanajst delovnih srečanj, na katerih bomo s ključnimi akterji in lokalnimi odločevalci pregledali razvoj mladinskih politik, poiskali pomanjkljivosti v ukrepih ter možne poti za njihovo izboljšanje oz. reševanje. Na tako zastavljenem dialogu in plodnem partnerstvu vseh relevantnih deležnikov bomo izpostavili tudi krepitev vloge lokalnih skupnosti pri razvoju mladinskega sektorja, zanimalo pa nas bo tudi, kako oz. če sploh poteka povezovanje mladinskih struktur izven lokalnih meja.

Vse podrobnejše informacije o dogodkih vključno z datumi in lokacijami bodo objavljene na spletnih straneh organizatorjev ter na portalu mlad.si.

Rastimo skupaj tudi v letu 2016!

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)