Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je že v začetku avgusta izdalo Soglasje k obsegu vpisa v izobraževanju odraslih v javnih zavodih za šolsko leto 2014/2015. Na podlagi tega je objavilo Informacije o izvajanju izobraževanja odraslih v šolskem letu 2014/2015, v katerih so objavljeni podatki o tem, katere izobraževalne programe za odrasle udeležence in infrastrukturne dejavnosti v podporo izobraževanju odraslih načrtujejo organizacije za izobraževanje odraslih v šolskem letu 2014/2015.

 Vseh prostih mest za prvi vpis v javno veljavne programe je 44.702 (8% manj kot leto prej), od tega za osnovno šolo za odrasle 1.462, za srednješolske programe 23.671, za posebne programe za odrasle 19.569. Največ prostih mest za prvi vpis načrtujejo ljudske univerze, to je 51 %, sledijo srednje šole (36 %) ter zasebne in druge javne organizacije (13 %).

V Informacijah so poleg programov, ki so javno veljavni, vključene tudi informacije o možnosti vključitve v programe priprave na preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) in v dejavnosti v podporo izobraževanju odraslih, kot so središča za samostojno učenje (SSU), informacijsko in svetovalna središča za izobraževanje odraslih (ISIO) in borze znanja (BZ).

VIR: Andragoški center Slovenije

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)