Ponovno obveščamo o vseslovenskem sejmu izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja, ki bo ta konec tedna: petek in sobota, 21. in 22. januar 2011 od 9. do 18. ure na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vstop prost!

Namen prireditve je pred informativnimi dnevi na enem mestu ponuditi pregled vseh različnih izobraževalnih programov, ki so na voljo, od srednjih šol do visokošolskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd. Hkrati želijo obiskovalcem na enem mestu predstaviti še druge pomembne informacije, povezane z izobraževanjem. Od tega kje in kako lahko pridobijo štipendijo, kako lahko uredijo bivanje v času šolanja, katera podjetja nudijo prakse in katera (prve) zaposlitve, kateri poklici obetajo, kako študirati ali se zaposliti v tujini ipd.

V času informativnih dni na šolah imajo osnovno- in srednješolci v enem letu namreč priložnost obiskati največ tri izobraževalne programe. Na Informativi bodo v dveh dneh lahko spoznali mnogo več programov, hkrati zbrali še druge pomembne informacije, zbrano med seboj primerjali in se nato veliko lažje odločili, katero šolo obiskati v času informativnega dne in kam nato marca oddati prijavnico za vpis.

Vir in več informacij: www.informativa.si

Na dogodku bosta kot partnerja prireditve sodelovali tudi ŠOS in DOS, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo predstavila različne obrtne poklice, itd.

(Skupno 5 obiskov, 1 današnjih obiskov)