Na spletušču Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je bila 7.11.2014 objavljena novica o organizaciji mednarodnega izobraževalnega tedna (International Education Week)
 
EducationUSA center v Ljubljani 20.11.2014 v okviru International Education Week organizira informativni dogodek “S trebuhom za znanjem”, namenjen dijakom in študentom, ki jih zanima mednarodna mobilnost v tujino – študij, krajši obiski in drugo. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava zaradi omejitve mest.

EducationUSA center v Ljubljani, ki deluje v okviru Informacijskega centra Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, v okviru tedna mednarodnega izobraževanja (IEW – International Education Week 2014) organizira informativni dogodek »S trebuhom za znanjem«. 

 

Dogodek bo potekal v četrtek, 20.11.2014, v veliki dvorani v pritličju poslovne zgradbe Slovenijales, Dunajska 22, Ljubljana.


Prvi del, ki se začne ob 14. uri, je namenjen dijakom, 
ki:
  • razmišljajo o dodiplomskem študiju v tujini, 
  • želijo v času srednješolskega izobraževanja ali dodiplomskega študija na krajši študijski obisk v tujini (do eno leto). 

Ti udeleženci bodo prisluhnili zakaj v tujino in kakšni so prvi koraki. Sledila bodo omizja z zanimivimi gosti z različnimi mednarodnimi izkušnjami.

Drugi del, ki se začne ob 17. uri, je namenjen študentom, ki:

  • razmišljajo o podiplomskem (magistrskem ali doktorskem) študiju v tujini, 
  • želijo v času študija v Sloveniji v okviru svojega študija na individualni študijski obisk v tujino. 

Zakaj se odločiti za tujino, izbira ustreznega programa izobraževanja ali obiska, kako navezati stike, kakšne so možnosti financiranja je le nekaj tem v tem delu dogodka.

Podrobnejše informacije o programu bodo na voljo na tej spletni strani v naslednjem tednu.

Udeležba je brezplačna, vendar je obvezna prijava. Zaradi omejitve mest vabimo prijavljene udeležence, da nas na naslov EducationUSA[@]sklad-kadri.si obvestijo, če se dogodka ne bodo mogli udeležiti.

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)