Razpis za Inženirko leta 2021, v katerem kot partner pri projektu sodeluje tudi Zavod RS za šolstvo se je 11. 1. 2022 zaključil za izborom inženirke leta 2021. Z njim organizatorji že četrto leto iščejo 10 inženirk iz slovenskih podjetij, organizacij in ostalih združenj in zanje želijo, da postanejo zgled in navdih mladim dekletom, da se bodo lažje odločale tudi za tehniške poklice.

Inženirka leta je postala dr. Nataša Kovačević, vodja projektov na oddelku za raziskave v družbi Kolektor Group, kjer je odgovorna za preliminarne raziskave in razvoj novih materialov z izboljšanimi površinskimi lastnostmi, kot so omočljivost, električne, termične in mehanske lastnosti, varivost, spajkljivost in korozijska odpornost materialov. Želi doseči, da kovine ne bi rjavele, tudi z najnaprednejšimi pristopi pri raziskovanju na področju korozije – na molekularni ravni.

Nominirane so bile še: Špela Jernejc, direktorica, vodja razvoja, tehnologinja v podjetju Procesni Inženiring d.o.o.; Špela Jug, procesna tehnologinja na enoti Trdni izdelki v podjetju Lek d.d.; Branka Kranvogl, vodja projektov v podjetju Cleangrad d.o.o.; Dijana Makivić Grilc, višja tržna analitičarka v podjetju GEN-I d.o.o.; Adina Mlivić, višja strokovnjakinja specialistka v materialnem toku v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje; Lea Naglič, testerka programske opreme v podjetju Loftware (NiceLabel); Božidarka Radović, vodja razvoja sistema za elektronsko predpisovanje zdravil v podjetju Better d.o.o; Judita Zupančič, samostojna analitičarka na oddelku Raztapljanje trdnih oblik v podjetju Krka d.d.; Tjaša Zupančič Hartner, vodja oddelka operativne odličnosti v podjetju Varis Lendava d.o.o.

Vir in več informacij ZRSŠ, 12. 1. 2022

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)