Na povabilo ministra za promet in zveze Republike Armenije Manuka Yardanyana se je dr. Jozséf Györkös, državni sekretar MVZT, udeležil 44. zasedanja Sveta vodij administracij Regionalnega združenja za zveze (RCC), ki mu predseduje minister za zveze in množične komunikacije Ruske federacije Igor Schegolev. Omenjenemu zasedanju, ki je bilo v Erevanu, je sledilo 17. zasedanje Koordinacijskega Sveta za informatizacijo.

V okviru konference je dr. Györkös opravil tudi bilateralne pogovore, med drugim z ministrom Ruske federacije Igorjem Schegolevim, Izpostavila sta pripravljenost po nadaljnjem sodelovanju slovenskega gospodarstva v velikih projektih držav članic RCC in željo, da bi se sodelovanje razširilo tudi na področje znanja in dobrih praks. Minister Schegolev je posebej poudaril pričetek pogovorov s predstavniki EU glede možnosti znižanja danes ekstremno visokih cen medomrežnega gostovanja med članicami EU in državami RCC.

Na tokratnem srečanju je bilo podjetje Iskratel sprejeto v Svet telekomunikacijskih operaterjev, kar bo dodatno pripomoglo h krepitvi gospodarskega sodelovanja na zahtevnem trgu držav bivše Sovjetske zveze.

Regionalno združenje za zveze s sedežem v Moskvi deluje od leta 1991. Ustanovljeno je bilo za namen sodelovanja in usklajenega delovanja držav na področju telekomunikacij in poštnih povezav. Polnopravni člani so vladni direktorati držav bivše Sovjetske zveze, Slovenija pa ima od leta 2006 status opazovalke.

 

Vir: MVZT, 2. 6. 2011

 

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)