27. septembra 2012 so bile na Eurodeskovem seminarju za regionalne partnerje podeljene Eurodeskove nagrade na področju informiranja. Nagrade so bile uvedene z namenom dati priznanje vsakodnevnemu delu Eurodesk partnerjev, ki pomagajo mladim odkriti in izkoristiti številne priložnosti, ki jim jih ponuja Evropa. Žirija koordinacijske Eurodesk pisarne v Bruslju je nagradila tri lokalne partnerje za njihove izjemne aktivnosti na področju informiranja v zadnjih letih, medtem ko je četrti partner dobil nagrado za posebne dosežke.

»Informiranje in razširjanje« aha – Tipps & Infos für junge Leute, Dornbirn (Austria)
Ponuja obširne storitve, namenjene neposredno svetovanju mladim o mobilnostnih temah. V sklopu projekta “Globehopper” je aha informiral več kot 2700 mladih – na informacijskem sejmu, preko spletnih nasvetov in z neposrednim svetovanjem o mobilnosti. Žirija je še posebej pozdravila dejstvo, da so bili mladi spodbujeni k nadaljnjemu razširjanju informacij med svojimi vrstniki o evropskih priložnostih.

“Multimedija in spletne aktivnosti” Oficina Municipal de Información Juvenil Ayuntamiento de Jaca (Španija)
Organizacija ponuja konkretne priložnosti na področju neformalnega izobraževanja za mlade v ruralnih območjih pokrajine Aragon, ki jim omogoča pridobiti spretnosti in kompetenc na področju radijskega novinarstva. Projekt Vozcasters omogoča mladim, da sami postanejo posredniki lokalnih in evropskih novic, ki se jih zadevajo, pri tem pa jih podpirajo strokovnjaki s področja informiranja in mladinski delavci.

“Vključevanje prostovoljcev” Izmit Municipality Youth Information and Counselling Centre “Genç-iz”(Turkey)
Mladinski info center je prejel nagrado za jasno metodo vključevanja prostovoljcev v razširjanje informacij. Preko projekta se je okoli sto mladih usposobilo, da so postal razširjevalci informacij, in tako jasno povezali informiranje in participacijo s prostovoljstvom. Tekom projekta so mladi razširjevalci informacij lokalno in prostovoljno dosegli univerze, srednje šole, in z informacijami o evropskih priložnostih dosegli veliko število mladih.

Posebno priznanje Centre Europa Jove, Consell Comarcal del Barcelonès (Spain)
Priznanje za specifično osredotočenost na informiranje in svetovanje mladim na področju zaposlovanja in o priložnostih za pridobivanje novih spretnosti in kompetenc. Vse njihove storitve na področju informiranja in svetovanja so popolne in profesionalne in tako predstavljajo primer dobre prakse ter tudi dober način uporabe spletnih informacijskih storitev (spletni zaposlitveni center, spletni video nasveti o evropskih priložnostih na področju usposabljanja, učenja in zaposlovanja), ki so komplementarne klasičnim informacijskim aktivnostim.

Vir: Eurodesk Slovenija, 12. 10. 2012

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)