Izmed 167 je žirija izbrala 10 predlogov, ki so odlični v vseh treh navedenih merilih. Nagrajeni predlogi so dosegljivi na spletni strani projekta. Na tej spletni strani je tudi seznam z vrednotenjem vseh prispelih predlogov.

Natečajna žirija, sestavljena iz predstavnikov deležnikov projekta HUDOdobra TELOvadnica je imela izjemno zahtevno delo. Predsednik natečajne žirije prof. dr. Gregor Jurak s Fakultete za šport je izpostavil: »Ne samo, da je na natečaj prispelo res veliko predlogov, temveč so bili ti izjemno zanimivi. Zelo je pohvalno, da so mnoga gradiva plod dejavnega sodelovanja učencev in dijakov z učitelji pri zasnovi, snemanju in montaži gradiv. Vse šole so prikazale tematiko natečaja – uporabo športne opreme v šolski telovadnici z namenom razvoja telesnih zmogljivosti – na zanimiv način. Nekatere od njih so bile pri tem res zelo izvirne.« 

Ključne stvari, na katere je bila pozorna natečajna žirija, so bile:

1)    vsebina; vrednotila se je pomenskost in sporočilnost gradiva (ki izhaja iz besedne igre naslova projekta HUDOdobra TELOvadnica – HUDO TELO, dobra vadba)
2)    fabula; vrednotila se je hudomušnost, ustvarjalnost, izvirnost in ustvarjalnost gradiva
3)    tehnični vidik; vrednotila se je estetika in tehnična dovršenost gradiva.

Več si lahko preberete na spletišču MIZŠ.

Vir: MIZŠ, 12. 5. 2017

 

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)